Markant vækst og stor opbakning til den nye butik

Et langt bedre salg end ventet. Arbejdet med ingen tomme hylder. Delebils-ordning og foto-konkurrence på vej. Og husk sommerfesten på fredag!

Sommerfest - FB-opslag.jpg

Omsætningen 20 % over sidste års niveau

Siden åbningsfesten for seks uger siden har der været travlt i butikken. Omsætningen har udviklet sig rigtig pænt og har samlet set ligget ca. 20% over den tilsvarende periode sidste år. Det er vi meget tilfredse med, og vi tror på, at den positive udvikling vil fortsætte. 

Nogle af grundene til den positive udvikling er, at kunderne nu kan ”handle færdigt”, som det hedder i dagligvare-branchen. Dvs. de kan nu finde alle de varer, der står på indkøbssedlen, fordi butikken har fået plads til et væsentligt større sortiment. En anden årsag til den større omsætning er, at en del kunder benytter den udvidede åbningstid frem til kl. 21 – et behov, som åbenbart eksisterer i Gl. Rye.

Omsætningsvæksten er dermed allerede nu godt på vej mod de knap 30 %, som er målet i et fem-års perspektiv i det budget, vi lagde forud for indsamlingen af lånene. En vækst på 30 % gør, at investeringen ikke blot løber rundt, men også giver mulighed for større, fremtidige investeringer.

Vi er meget opmærksomme på at undgå tomme hylder

Henrik og personalet arbejder løbende på at finde det rigtige sortiment og indkøbsmønster for den nye butik. For nogle varegrupper er salget øget meget mere end 20 %, og en enkelt dag var salget samlet set mere end 100 % over normen. 

Vareleverancerne i en lille butik som vores sker ikke dagligt; nogle varer kommer tre gange ugentligt og andre kommer kun én gang ugentligt. Det er lidt af et puslespil at få til at gå op i en højere enhed, når der samtidig skal sikres mindst mulig kassation af for gamle varer. 

Der kan derfor opstå lidt tomme hylder ind imellem – specielt søndag aften kan være en udfordring. Vi er dog meget opmærksomme på, at det altid skal være muligt at finde de vigtigste basisvarer på hylderne. 

Projektet holder sig inden for budgettet på 2 mio.

Bestyrelsen havde på forhånd opsat en grænse for den samlede investering på 2,0 mio. kr. Trods diverse ekstra omkostninger, bl.a. ny kloakering, er det lykkedes os at holde investeringen under de 2,0 mio. kr. 

Der udestår fortsat nogle detaljer, som håndværkerne forhåbentligt snart får udbedret. Men alt i alt synes vi, at vi har fået rigtig meget ny butik for pengene. Vi håber, at du som långiver har den samme opfattelse.

Nye tiltag: Delebils-klub. Foto- og kunstkonkurrence. Sommerfest på fredag.

Bestyrelsen og personalet arbejder nu på en række nye tiltag med henblik på at skabe endnu mere Byens Egen Butik:

Delebils-klub under etablering

Bl.a. forsøger vi at etablere en ordning med delebil i Gl. Rye. Der ser ud til at være tilstrækkeligt medlemsgrundlag til at arbejde videre med projektet. Hvis du er interesseret, kan du kontakte Ole Jeppesen (mail@olejeppesen.dk og tlf. 2480 4093) der er primus motor i arbejdet. 

Foto- og kunstkonkurrencen ”Mit Gl. Rye” løber af stablen

Vi vil gerne have mere Gl. Rye ”ind i butikken”. Vi udskriver derfor en konkurrence, hvor man kan indsende fotos, malerier, tegninger, etc., som illustrerer temaet ”Mit Gl. Rye”. De indsendte forslag vil blive præsenteret ved en fernisering i slutningen af august, og der vil være fine præmier til de bedste forslag. 

Vi vil gerne anvende de bedste værker til udsmykning af butikken, således at vi har endnu mere at glæde os til og over, når vi kører rundt med indkøbsvognen i Byens Egen Butik. Se opslag i butikken og på Facebook. 

Sommerfest på butikkens parkeringsplads på fredag

Fredag den 30. juli kl. 18 – 21 holder vi årets sommerfest på P-pladsen foran butikken. Vi sælger drikkevarer og griller pølser fra en af vores nye leverandører, Silkeborg Slagteren. 

Og i samarbejde med andre Gl. Rye-ere vil der være bl.a. bogsignering, tennis, gymnastik, rockmusik, skønsang og hoppeborg. 

Vi håber at se hele Gl. Rye til en hyggelig sommeraften!

Med venlig hilsen og god sommer
Bestyrelsen

Åbningsfest 11-5-2017.jpg

:

Kundetilfredsheden er blandt de bedste 10 % i landet

Igen har Byens Egen Butik fået flotte evalueringer fra vores kunder i COOPs seneste kundetilfredshedsundersøgelse i oktober 2018. Faktisk ligger vi blandt de bedste 10 % i hele landet.

henrik uddeler.jpg

:

Rigtig god start på 2018 - og nu har vi brug for jer i slutspurten!

Læs om første halvår, der gik forrygende - og andet halvår, der er startet lidt sløjt. Om at medarbejderne og bestyrelsen er trukket i arbejdstøjet, men også rigtig gerne vil have, at I, kære medlemmer, i videst muligt omfang gør jeres daglige indkøb i Byens Egen Butik.

lokalavisenskanderborg.png

:

Lokalavisen: Formanden for COOP besøgte Dagli’Brugsen i Gl. Rye

Der var forleden fint besøg i Dagli’Brugsen Gl. Rye. Lasse Bolander, formand for Coop a.m.b.a. - det gamle FDB - lagde vejen forbi for at høre om nogle af de tiltag, som har præget hverdagen i butikken og byen de foregående år..

maxresdefault.jpg

:

Coop´s formand gæster Gl. Rye - se videoindslag her

Lasse Bolander, formand for Coop a.m.b.a. - det gamle FDB - lagde forleden dag vejen forbi Dagli'Brugsen i Gl. Rye.

Åbningsfest 11-5-2017.jpg

:

Forårets kundeundersøgelse: Byens Egen Butik overgår sig selv

I foråret har COOP gennemført sin halvårlige, landsdækkende kundetilfredshedsundersøgelse, kaldet ’NPS’. Dommen over Dagli’Brugsen Gl. Rye er klar: Kundernes loyalitet er steget fra et i forvejen rekordhøjt niveau.

Vinrejser.png

:

Kom med på vinrejser for medlemmer af Gl. Rye Brugsforening!

I samarbejde med Brugsforeningen Tryg i Ry tilbyder Gl. Rye Brugsforening nu vinrejser til Rhinen i Tyskland og Alsace.

Flere nyheder »