Stor deltagelse ved borgermøde

Onsdag aften var næsten 50 Gl. Rye-borgere samlet til informationsmøde forud for generalforsamlingen i Gl. Rye Brugsforening 6/4.

Borgermøde om partnerskab, marts 2022.jpg

Mødet var arrangeret for at orientere alle byens borgere og klæde brugsforeningens medlemmer på til at tage stilling til bestyrelsens forslag om at indgå et forretningsmæssigt partnerskab med Brugsforeningen TRYG.

To foreninger, der komplementerer hinanden

TRYG, der i forvejen driver Kvickly Ry og flere andre butikker, vil ifølge aftalen få en ejerandel på 51 pct. i det nye driftsselskab og vil kunne bidrage med økonomisk ballast, personaleressourcer og adgang til et bredere varesortiment.

Medlemsaktiviteter og lokale arrangementer såsom sommerfest, Running Dinner, delebil og sponsorater forbliver på lokale hænder, idet bestyrelsen efterfølgende fortrinsvis skal arbejde med disse indsatsområder.

Økonomiske realiteter og tryllestøv

Budskabet fra bestyrelsen var klart: Butikken drejer temmelig sikkert nøglen om inden for en overskuelig årrække uden markant assistance. Dels pga. kundernes handlemønstre, dels pga. kommende store udgifter til bl.a. nyt køleanlæg. Tilbuddet fra TRYG er bedre end lignende ordninger andre steder i landet. Bestyrelsen tror på, at det kan blive en succes. Hvis det ikke skulle kunne lykkes i Gl. Rye, hvor så?

På samme måde var der klar tale fra TRYG: Det vil fortsat være Byens Egen Butik. Ry-folkene ser partnerskabet som en måde, hvorpå der kan etableres et værdifuldt "laboratorium", som kan afprøve mange forskellige indfaldsvinkler mht. fremtidssikringen af landsbybrugsen. Det skal gerne løbe nogenlunde rundt og på sigt lidt bedre end det.​ Formand for TRYG, Carsten Bank, talte om at 'drysse tryllestøv' over butikken, og på spørgsmål om, hvad det kunne være, svarede han:

"Det kan være en nemmere tilgang til mange de varer, som Kvickly har, både ved bestilling og ved en mere direkte tilgang til leverancer. Gl. Rye brugs behøver ikke at købe alt i store colli, men kan få varer fra Kvickly, og folk måske bestille i Kvickly og få leveret i Gl. Rye".

Mange kommentarer drejede sig også netop om ønsket om 'fyldte hylder' og et godt udbud, men der var også en erkendelse af, at der stadig vil skulle handles meget i Gl. Rye, hvis butikken skal bevares også fremover.

Har du spørgsmål?

Spørgsmål til samarbejdet med TRYG kan sendes til ​formand for Gl. Rye brugsforening, Bente Strager, på strager@live.dk

Mød op ved generalforsamlingen 6/4, og vær med til at stemme om forslaget.

:

Beretning Brugsforeningen i Gl. Rye Generalforsamling 2023

Jan, Gl. Rye, FB (1).png

:

Hils på Jan

Du har måske allerede hilst på ham i butikken - men nu er han faktisk kommet for at blive.

Indvielse af torvet 2021.jpg

:

Vi er ikke lukket - tværtimod! 😊

I forbindelse med med, at vi i foråret gik sammen med Brugsforeningen TRYG om at drive Byens Egen Butik, fik vi ny administrativ identitet i Coops system. Det betød, at Coop – helt automatisk og desværre uden at vi selv vidste det, har sendt et brev ud til alle medlemmer af Byens Egen Butik, at “din tilhørsbutik er lukket”.

Victor Valdorff.jpg

:

Byens Egen Butik ansætter souschef

Med ansættelse af Victor Valdorff som souschef pr. 1. januar har Dagli’Brugsen i Gl. Rye taget et stort skridt fremad for at være klar til fremtidens hårde konkurrence og for at imødekomme forbrugernes ønsker om en inspirerende og dynamisk butik. 

Kunder i Byens Egen Butik.jpg

:

Loyalitet og løftede pegefingre - tak for jeres svar!

Byens Egen Butik har spurgt vores kunder, og ikke mindre 162 har svaret på vores kundetilfredshedsundersøgelse.

2021-10 - BEB Souschef - til skærmen.png

:

Byens Egen Butik i Gl. Rye søger souschef

Vil du arbejde i en populær og spændende landsby, hvor butikken er en af byens vigtigste livsnerver, og hvor borgere aktivt støtter deres butik?

Flere nyheder »